9 Ocak 2011 Pazar

CİLT BAKIMI İÇİN PRATİK BİLGİLER...

Sivilceler, tahriş ve kızarıklıklar, çatlamış dudaklar gibi cilt sorunları için hızlı çözümler için :

Pratik çözümler
-Dudak üstü bölgesindeki tüyleri aldıktan sonra tahriş ve kızarıklık olabilir. Acıyı azaltmak ve kızarıklığı yok etmek tatlı badem yağı sürebilir ve buz torbası uygulayabilirsiniz.


-Cildiniz solgun ve yorgun görünüyorsa yaklaşık 1 litre ılık suyun içinde birkaç damla lavanta yağı damlatıp karıştırın. Yüzünüzü ve boynunuzu lavanta yağı karışımlı suyla yıkayıp 15 dakika bekleyin. Cilt türünüze uygun temizleme ürünüyle durulayın.

-Kurumuş ve çatlamış dudaklarınızı canlandırmak, pürüzsüz bir görünüm kazandırmak için 1 çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı süzme balı karıştırın. Şekerli karışımı dudaklarınızı sürün. 20 dakika kadar bekletip durulayın.

-Sabah uyanıp aynaya baktınız ve yüzünüzde sivilce gördünüz. Üstelik önemli bir görüşmeniz var. Telaşa kapılmanıza gerek yok. Sivilcenin üzerine birkaç damla göz damlası damlatın. Cildiniz damlayı iyice emdikten sonra yağsız bir fondöten ile kapatın. Kulak çubuğuyla fondöteni dağıtıp etrafından kapatıcı ile geçin. Bu sayede sivilce kızarıklığı giderilmiş olacak ve yağsız fondöten sayesinde sivilce kuruyacaktır.

-Cildinize bakım yaptıktan sonra tahriş olduysa papatya ya da yeşil çay özlü poşet çaylar imdadınıza yetişiyor. Poşet çayı sıcak suyun içinde 5 dakika demlendirin. Hafif ılındıktan sonra poşet çayı tahriş olan bölgelere hafif bastırarak uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder