9 Ocak 2011 Pazar

Eski Makyaj Malzemelerinizi Değerlendirin

Dönüşümlü güzellik 

Artık kullanmadığınız makyaj malzemelerinizi çöpe atmadan önce yazımızı okuyun ve onları kullanılabilir hale getirmenin yollarını öğrenin. 



Makyaj malzemeleri o kadar pahalı ki orda durun. Çünkü hiçbir şeyi atmak zorunda değilsiniz. Bu malzemeleri hala kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Dönüşüm yoluyla tabii! 
*Çubuk şeklindeki allıklar (blush stick) 

Rengi çok mu koyu? Yoksa kalıcı mı değil? Hemen atmayın. Eğer elinizdeki malzeme çubuk şeklindeki bronzlaştırıcı allıklardansa, gerçekten işe yarar. 



*Göz farınız kırılıp, parçalandıysa... 

Ufak bir teneke ya da plastik kutuya koyup, ya da parıltılı bir göz farı olarak kullanabilirsiniz. 



*Bayat ruj 

Rujunuz bayatladıysa, ruja uyan dudak kaleminizle birlikte ruj olarak kullanabilirsiniz. 



*Bronzluk veren fondöten 

Bunu du far yerine kullanabilirsiniz. Göz kapağınıza gölge yapmak ve hafif bir ışıltı vermek için, parmağınız ya da bir fırçayla uygulayabilirsiniz. 



*Yanlış tonda fondöten/kapatıcı 

Rengine kapılıp, rengin ten reninize göre çok açık kaldığını gördünüz. Eh çöpe atacak haliniz yok ya! Bu durumda bunu dudak parlatıcınızla beraber dudaklarınıza uyguluyorsunuz ve dudağınızın kendi rengiyle iç içe geçmiş ışıltılı ve çekici dudaklara kavuşuyorsunuz. 



*Kahverengi göz/dudak kalemi 

Kahverengi dudak kalemiyle dudak çerçevelemenin moda olduğu günleri hatırlıyor musunuz? Öncelikle şunu belirtelim, açık renkli gözler için de yeşil tonda bir kalemle deneyebilirsiniz. 



*Pırıltılı altın/gümüş renkli göz farları 

Gece hayatı bol olanlar için olmazsa olmaz bir malzeme ama her gece çıkmasına da uygun sayılmaz. Kullanım alanını artırmak adına başka türlü kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Kahverengi tonlarında bir farı göz kapağınıza sürün. Daha sonra büyükçe bir far fırçasıyla, mavi ya da yeşil gibi parlak renkli farlar üzerinde de deneyebilirsiniz. Gerçekten çok hoş duracak. Üstelik de bu bahar ve yaz mevsimlerinde bu tür makyaj çok moda olacak. 



*Fondöteniniz ya da kapatıcınız fazla pembe bir tondaysa 

Bu durumda koyu renk tenlilerin tercih edeceği bir pudrayla fondöteninizi karıştırın. Elde ettiğiniz rengi far ya da dudak boyası olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder