10 Ocak 2011 Pazartesi

FAR SÜRME TEKNİKLERİ

İster yağlı bir cildin görünümünü düzeltin, ister yüzünüzde kusursuz bir etki yaratmak isteyin; mat makyaj her zaman güzel sonuç verir.
Mat bir görüntüye zemin hazırlamak için, pudra kıvamında bir fondöten kullanın. Likit fondöten tercih ediyorsanız, yağsız olanlarından seçin.
Fondöteni, makyaj süngeri ile yüze uygulayın. Eğer gözaltında morluk sorunu varsa, sadece mor olan bölgeye kapatıcı uygulayın ve kenarlarını yedirin.
Geniş ve yuvarlak bir fırça yardımıyla, elmacık kemiklerinizin üzerine mat bir allık sürün. Allık sürerken, güldüğünüzde kabaran kısmına değil, elmacık kemiklerin üzerine, altına taşırmadan arkaya doğru sürün. Daha sofistike bir görünüm elde edersiniz.
Göz kapaklarınıza, doğal renklerde, kremsi yapıda mat bir far sürün. Kaşınıza doğru yedirin. Rengi göz kapaklarınızın ortasında daha yoğun tutun. Kaşınıza yaklaştıkça, renk silikleşmelidir.

Kaşlarınızı fırçalayarak şekil verin. Kirpiklerinize iki kat rimel sürerek göz makyajınızı bitirin.
Doğal tonlu göz farınıza kontrast olacak mat bir ruj sürün. Bir dudak kalemi yardımıyla, dudak çerçevenizi belirginleştirin. Sonra bir dudak fırçası kullanarak, kalemle aynı renk olan rujunuzu yedirin. Fazla olan ruju almak için, kağıt mendille dudaklarınızı bastırın.
Kremsi bir ruj kullanıyorsanız, ruju sürün. Bir kağıt mendille bastırın. Hafifçe pudralayın. Kalıcı bir ruj istiyorsanız, bu işlemi iki kere tekrarlayın.
Dudaklarınızı pudralanmış bir kağıt mendile bastırarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem, rujun fazlasını emer ve geride yumuşak bir etki bırakır.
Mat bir makyajın altında, cildinizin pul pul dökülmesini istemiyorsanız, cildinizi, dudaklarınızda da dahil olarak keseleyin.
Mat bir toz fondötenin altına, her zaman hafif bir nemlendirici sürün. Fondöteni sürmeden, cildinizin nemlendiriciyi emmesini bekleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder